Sau gras, bambus verde de bumbac? Compararea metodei de producție a materiei prime

Bambus fibre este încă relativ slab cunoscut, deși pe piața poloneză tot mai des întâlnite devin chiar sosete, prosoape sau lenjerie de pat din acest material. Este bine să ne gândim cum, de altfel, este, în comparație cu „tradiționale” de bumbac.

Sau gras, bambus verde

Bambus, aceasta planta undemanding și, deși nu-i place nici vărsare de uscarea excesivă, la  nu are nevoie de nici un îngrășământ.

„Iartă” mulți  în creștere, în creștere într-un ritm aproape (până la 70 cm/zi, în funcție de soi). Nu avem nevoie să vă faceți griji despre problemele de tăiere, bambus, căci întotdeauna „reflectă”, în principiu, chiar nu contează cum și unde să-l przytniemy! (putem face acest lucru chiar la același nivel cu solul). Important în procesul de creștere sunt condiții de căldură și umiditate corespunzătoare (planta iubește cald și umed, solul și aerul). În mediul natural se întâlnește o mulțime de diferite specii a acestei plante, nu toate de dezabonare.

Muguri de bambus cresc în orice sol, dar nu în fiecare vor fi la fel de impresionante într-un ritm przyrastać. Despre ce este demn de amintit? Solul trebuie să fie permeabile, bambus nu tolerează stagnarea apei, din cauza aceasta, multe plante îngheață (pe motiv de putrezire a radacinilor).

De Bambus pădure absoarbe mai puțin de două ori mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră, decât padure „normal”!

suficient pentru a în timp

Are nevoie, ca și bambus, cald și umed climatice. Pentru a obține un kilogram de fibre din plante, trebuie să cheltuiască în jur de 0,5 kg de îngrășăminte și de aplicare a pesticidelor (aproximativ zece specii diferite, dintre care 7 dintre ele sunt extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător). Când butași de bumbac se ridice deasupra solului, trebuie să răspundă rapid la care apar buruieni și dăunători, este foarte istony aspect, deoarece planta este foarte sensibil la dăunători. Conform rapoartelor OMS, anual, din cauza poluanți (îngrășăminte și pesticide) распыляемых avioane peste câmpuri de bumbac moare de 20 de mii de angajați din plantație. Se pare că acest lucru este un motiv suficient pentru a în timp ce de cumpărare, pentru a ajunge la produsele din bumbac, marcate cu inscripția Organic (bumbac este cultivat în mod natural, fără nici un pericol pentru mediu și oameni care lucrează în cadrul adunărilor).

Pentru obținerea de fibre din bambusPentru obținerea de fibre din bambus, trebuie mai întâi  de înmuiere, în acest scop se aplică cel mai adesea un fel de produs de curatare acest proces, care, de asemenea, pentru mediu. Fabrica, care se specializează în această producție, și în care apar fibre de bambus, încearcă adevărat, fă-o în așa-numitul „ciclu închis”(inclusiv în scopul de a, de exemplu, tratate cu solvenți pentru rozmiękczania de fibre, pentru a le folosi din nou.) Apoi bambus este supus unui tratament termic, și recepționat materii prime, zdrobite sau în parte, și de praf rezultat uniform, se adaugă în format de fibre de material. Cu toate acestea, prelucrarea materialului vegetal pe produs (care sunt fibre de bambus), este un proces pur chimic, în care este folosit, în special, disulfură de carbon și hidroxid de sodiu, iar aceste substanțe pot fi periculoase pentru angajați, cât și pentru mediul înconjurător.

Fabricarea de articole de îmbrăcăminte din bumbac-este lung și complex proces tehnologic.

Este format din mai multe etape, recoltare, curatare, zgrzeblenia și filare. Pe fiecare dintre ele nevoie de o mașină care, din păcate, este, de asemenea, poluează mediul înconjurător.

Mai întâi bawelna recoltate de pe câmpuri (cel mai adesea cu ajutorul unor dispozitive mecanice), apoi klębki curățate și răsucite în спрессованные role. În această stare bawelna ajunge la fabrici, aici, din nou, devine purificată și divizată în mai mici rulouri. Încă o mașină odzielają gras, uscat, în cele din urmă, filate fire. Procese separate pot fi repetate de mai multe ori.