Obligațiile privind protecția mediului și reciclarea deșeurilor menajere

cu toate acestea

Intrebare: o Firma are mai multe locații în care își desfășoară activitatea. În fiecare din ele se formează deșeuri. Deșeuri aruncate în special pregătite de containere, coșuri, saci, marcate coduri de deșeuri (colectare sau depozitare?). Atunci când cantitatea de deșeuri adecvat pentru transport și transfer, diverse deșeuri din toate locurile vin într-un singur loc (în saci, containere, containere), în unul din dosare, în cazul în care se așteaptă (de colectare sau de depozitare?) la transferul autorizat, a destinatarului (zi, maxim două, în funcție de capacitățile de primire). Beneficiarul опустошает containere (saci, containere, coșuri), care se încadrează înapoi la locul lor, pentru fiecare locatie.

Răspuns: eu Cred că în ambele cazuri este descrisă în cauză acțiunea este depozitarea deșeurilor.

În primul caz, în cazul în care deșeurile sunt aruncate, de exemplu, coșuri la locul de muncă, aceasta fiind de depozitare a deșeurilor de producere. În cazul în care aceste deșeuri din aceste coșuri în această întreprindere/loc apoi colectate, de exemplu, în containere pe aceeași fabrică/amplasament, precum și în al doilea caz – atunci când acestea provin de la toate pariurile/loc pentru o plantă/un loc și acolo merge, atunci acest lucru-depozitarea temporară a deșeurilor, în termen care efectuează colectarea deșeurilor

Totuși, Trebuie să aibă în vedere faptul că pentru unele tipuri de deșeuri, anumite reguli referitoare la condițiile de depozitare sau de interdicție de stocare, care uneori sunt diferite de regulile generale.

Dacă nu este necesar,

Include:

  • uleiurile uzate,
  • deseuri medicale;
  • comunale nămolul de epurare;
  • deșeurile care rezultă în urma termic de transformare a deșeurilor;
  • scoase din circulatie mijloace de transport transmise la stația de demontare,
  • precum și deșeuri de demontare;
  • deșeuri extractive;
  • bateriile uzate și acumulatori – pot fi stocate nu mai mult de un 1 an pentru
  • toate ulterioare proprietarii acestor deșeuri;
  • deșeurile care conțin azbest – se depozitează în conformitate cu regulamentul.

Întrebare: poate o companie de producție trebuie să aibă permisiunea de deșeuri 20 03 01? Dacă un astfel de angajament? Dacă nu este necesar, dacă cumva să înregistreze aceste deșeuri?

Răspuns: Societatea nu ar trebui să aibă licență pentru producerea de utilitate a deșeurilor, și nu ar trebui să le returneze.

Astfel, stabilită în autorizația de producție a deșeurilor se iau în considerare numai deșeuri generate în legătură cu exploatarea acestei instalații, în cazul în care se preconizează un număr depășește de mai sus valorile de prag.

Obligațiile privind protecția

Cu toate acestea, în Cazul în care producătorul de deșeuri, constituite în legătură cu funcționarea acestei instalații a calificat pentru deșeuri menajere, este, în opinia mea, va trebui să le ia în considerare în soluționarea

Intrebare: Firma A va pune atelierul ei este legată de depozit, care va inchiria firma B sub activitatea ei. Cine în această situație se află responsabilități în domeniul mediului – autorizarea, notificarea, instalare, taxele de mediu, economie, reziduuri și altele? Sala va fi încălzită cu gaz cazane si calorifere, echipată va fi de combustibil pompe de incendiu. și generatoare pe motorina, container EL și akumulatornie.

În cazul în care acordul va include numai arenda sălii, este, în opinia mea, societatea B va răspunde numai pentru produse tine de deșeuri. Bine, cu toate acestea, ar fi, în acest acord, în ciuda tuturor unic de a scrie, că toate obligațiile pentru utilizarea mediului legate de gimnastică (de încălzire, pompa de incendiu., unitate de alimentare de la unitate, rezervor EL) va face compania, Și care inchiriaza hala de companie Vb Contractul se poate extinde, achiziționarea de companie Și a drepturilor și obligațiilor, тяготеющие la compania B, în legătură cu deșeuri, care, din cauza ei, în sala de. Iar la companie B va aparține, în opinia mea, întreaga responsabilitate pentru utilizarea mediului legate de gimnastică (de încălzire, pompa de incendiu., unitate de alimentare de la unitate, rezervor EL).